TÖLTSÜNK EGYÜTT, PROFI MÓDON!
BLOG

Elektromos autó, kontra környezetszennyezés


Egy német tanulmány megkérdőjelezte az elektromos autók környezetbarát jellegét, mondván az csak papíron létezik, sőt, lényegében rosszabb hatással vannak a környezetre, mint a dízelautók. Írja a 24.hu.

A 24.hu cikke alapján azt gondolom, hogy a német tudósok nem vizsgálták komplexen a kérdést, már csak azért sem, mert a metánt említik a dízel üzemanyagok alternatívájaként. Hát nem tudom. Mindenesetre ha a villanyautózás kérdéskörét komplexen vizsgáljuk, akkor olyan kérdésekre is választ kell adni mint,

- a villanyautók kisebb súlya miatti útterhelés mérséklődésből származó útjavítások csökkenő környezetszennyezés volta,

- az akkumulátorok nemzetközi szabványosítása (mint pl. a fényképezőgépek állványcsavarjai) a használt akkumulátorok szervezett cseréje, újrahasznosítása,

- a megújítható energiaforrásokból származó villamos energia felhasználása a töltőpontokon,

- érdemes kalkulálni az olajszállításokból eredő környezetszennyezéssel is!

Ha van közösségi érdek, ami igényli a globalizációt, akkor az e-mobilitás biztosan az. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi világpolitikai helyzet nem nagyon kedvez egy ilyen típusú nemzetközi együttműködésnek, de kezdetnek az is megfelel, ha az EU legalább tagállami szinten élére állna a globalizációnak.

Motyovszki István András


HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Villanyautósok találkozója Keszthelyen Villanyautósok találkozója Keszthelyen AC Home készülékkel Keszthelyen AC Home elektromos autótöltő Keszthelyen

Villanyautósok találkozója Keszthelyen


Szeptember végén immár harmadik alkalommal került megszervezésre Keszthelyen, a villanyautósok baráti találkozója.

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött Balatonszentgyörgyön. Majd 14:00-tól a Balaton partján, a kikötő közelében folytatódott a program. A rendezvényre több autókereskedő is kihozza idei újdonságait, segítve azokat, akik esetleg még nem döntöttek, mire költsék a 2,5 milliós állami támogatást.

A nívós programok és bemutatók mellett az Elektro Profi Mobility Kft is bemutatta az AC Home elektromosautó töltőjét, amellyel a háztartási töltési igényeket lehet nagyszerűen kielégíteni. Képeink is erről tanúskodnak.

 

A jó időnek is köszönhetően sok család is részt vett a programokon.


Új típusú otthoni elektromosautó töltő


Az Elektro Profi Mobility Kft megkezdte, az új típusú AC HOME fali elektromosautó gyors töltőinek értékesítését, bevezető áron.

Szeptember elejére elkészült (az Elektro Profi Vállalkozási Kft. saját fejlesztésében) az új típusú AC HOME családi házak garázsában is felszerelhető elektromosautó töltője. az Elektro Profi Mobility Kft. szakembereinek menedzselésével megkezdődött az értékesítés, installálás. A készüléket lehet bel és kültéren egyaránt telepíteni. Rendkívül könnyen kezelhető, mert a kábel csatlakoztatásakor a töltés azonnal elkezdődik és annak eltávolításával be is fejeződik a töltés.

Kedvező a 170.000.- Ft+ÁFA körüli ár. Egy elektromosautó ára mellett nem tűnik megterhelő befektetésnek, miközben az otthon töltés kényelmes, a töltésiidő egy éjszaka alatt elegendő akár a teljesen üres akkumulátor feltöltésére is.

Az akció a készlet erejéig tart!


 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


H-1148 Budapest,
          Fogarasi út 2-6.
(+36)30 950 6317

mobility@elektroprofi.hu

Adatkezelési tájékoztató
Általános Szerződési Feltételek