TÖLTSÜNK EGYÜTT, PROFI MÓDON!
BLOG

Elektromosautó, kontra környezetszennyezés


Egy német tanulmány megkérdőjelezte az elektromos autók környezetbarát jellegét, mondván az csak papíron létezik, sőt, lényegében rosszabb hatással vannak a környezetre, mint a dízelautók. Írja a 24.hu.

A 24.hu cikke alapján azt gondolom, hogy a német tudósok nem vizsgálták komplexen a kérdést, már csak azért sem, mert a metánt említik a dízel üzemanyagok alternatívájaként. Hát nem tudom. Mindenesetre ha a villanyautózás kérdéskörét komplexen vizsgáljuk, akkor olyan kérdésekre is választ kell adni mint,

- a villanyautók kisebb súlya miatti útterhelés mérséklődésből származó útjavítások csökkenő környezetszennyezés volta,

- az akkumulátorok nemzetközi szabványosítása (mint pl. a fényképezőgépek állványcsavarjai) a használt akkumulátorok szervezett cseréje, újrahasznosítása,

- a megújítható energiaforrásokból származó villamos energia felhasználása a töltőpontokon,

- érdemes kalkulálni az olajszállításokból eredő környezetszennyezéssel is!

Ha van közösségi érdek, ami igényli a globalizációt, akkor az e-mobilitás biztosan az. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi világpolitikai helyzet nem nagyon kedvez egy ilyen típusú nemzetközi együttműködésnek, de kezdetnek az is megfelel, ha az EU legalább tagállami szinten élére állna a globalizációnak.

Motyovszki István András


HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Elektromosautó töltő utcai használatra


Az ElektroProfi Vállalkozási és az Elektro Mobility Kft. közös fejlesztésében, befejezéséhez közeledik egy kifejezetten utcai használatra gyártott elektromosautó töltő berendezés tesztelése, árazása.

A szakemberek szerint is ergonomikus, az utcaképbe jobban illeszkedő töltőberendezés forgalmazását 2021 őszén kezdheti meg a társaság. A termék, várhatóan AC SLIM néven kerül forgalomba.


Villanyautósok találkozója Keszthelyen


Szeptember végén immár harmadik alkalommal került megszervezésre Keszthelyen, a villanyautósok baráti találkozója.

A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött Balatonszentgyörgyön. Majd 14:00-tól a Balaton partján, a kikötő közelében folytatódott a program. A rendezvényre több autókereskedő is kihozza idei újdonságait, segítve azokat, akik esetleg még nem döntöttek, mire költsék a 2,5 milliós állami támogatást.

A nívós programok és bemutatók mellett az Elektro Profi Mobility Kft is bemutatta az AC Home elektromosautó töltőjét, amellyel a háztartási töltési igényeket lehet nagyszerűen kielégíteni. Képeink is erről tanúskodnak.

 

A jó időnek is köszönhetően sok család is részt vett a programokon.


Villanyautósok találkozója Keszthelyen Villanyautósok találkozója Keszthelyen AC Home készülékkel Keszthelyen AC Home elektromos autótöltő Keszthelyen
 

  ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


1148 Budapest, Fogarasi ú 2-6.

(+36)30 719 8127

mobility@elektroprofi.hu

 FIZETÉSI SZOLGÁLTATÓ


Barion Payment Zrt.