TÖLTSÜNK EGYÜTT, PROFI MÓDON!
TÖLTSD LE APPLIKÁCIÓNKAT
AZ ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTÖ HASZNÁLATRÓL
 
HOGYAN MŰKÖDIK A TÖLTŐ?

Az elektromosautó-töltők működése hasonlón, mint a hagyományos üzemanyag kutak esetében kisebb mértékben eltérőek lehetnek. Ezért, használatuk előtt érdemes elolvasni a használatukra vonatkozó fejezeteket, illetve megnézni az oktató videókat, animációkat.

 

Az Elektro Profi Mobility Kft. töltőberendezései típustól, fizetési módtól függően eltérőek lehetnek.

Ha a töltés nem igényel egyedi azonosítást akkor a töltőkábel behelyezése után, nyomógombbal tudjuk a töltést elindítani és a töltés befejezésével leállítani. Vélhetően ebben az esetben fizetésre nem kerül sor. Visszahelyezzük a töltőfejet a helyére és indulunk.

 

RFID kártyával történő töltőhasználat. Ennek a használatnak az az előfeltétele, hogy a kártya azonosítóját a Megrendelő, vagy az Elektro Profi Mobility felvegye az un. backend, regisztrációs rendszerbe. Ha a kártya regisztrációja megtörtént, akkor használatkor nem kell mást tenni, mint a kártyát hozzá kell érinteni a töltőn található RFID olvasóhoz és a töltés automatikusan megindul. A befejezést is kártyaérintéssel kezdeményezzük.

RFID kártyával indított töltés esetén is lehetőség van a töltési folyamat követésére. Feltétele, hogy a mobil applikációban regisztrál!

 

Mobil (Android, iOS) applikáció segítségével történő indítás-leállítás. Az applikáció ingyenesen tölthető le. Letöltés után regisztrálni kell néhány személyes adat megadásával. Az applikáció letöltéséhez az oldal tetején talál linket!

Regisztráció után a töltőfej QR kódjának beolvasását követően, a töltőkábelt csatlakoztatva, a töltés telefonról indítható, majd leállítható. A töltő lecsatlakoztatását követően telefonunkon megjelenik a töltött energia mennyisége, az esetleges parkolási díj, illetve a ténylegesen fizetett összeg, melyről a rendszer a regisztrált e-mail címre automatikusan számlát küld.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a töltési folyamat során a mobil applikáció tájékoztató jellegű információt ad, a töltés befejezésekor azonban a hitelesített mérő által mért fogyasztott energiamennyiség pontos ellenértéke kerül kiszámlázásra.

 

Biztonságos fizetés. Az applikáció a Barion ZRt. (engedélyszáma: H-EN-I-1064/2013) fizetési rendszerét használja pénzügyi tranzakciói lebonyolításához, amellyel a felhasználók kényelmesen és biztonságosan tudnak bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni. A bankkártyás fizetéshez nem kell a mobil applikációban regisztrálni, elég megadni bankkártya számát, a kártya lejárati dátumát és a hátoldalon található CVC kódot. A rendszer egy működő e-mail címet is kér, ide küldi a számlát.

Ha a felhasználó bankkártyája adatainak biztonságos tárolását választja, nem kell újra és újra megadni a kártyaadatait egyetlen Barion elfogadóhelyen sem. A fizetéshez elég az e-mail címe és a jelszava.

A fizetésekhez Mastercard, Maestro,Visa Electron illetve Amex bankkártya használható.

 
TÖLTŐ-HASZNÁLATI ETIKETT

Az elektromos-autók töltése (ha az közterületen, vagy más közösségi térben történik), a töltőpont használata minden elektromos-autós tulajdonos részéről nagyfokú mások iránti előzékenységet igényel.

Nincsenek a folyamatnak kőbevésett, esetleg jogszabály által is megfogalmazott szabályai, de érdemes figyelemmel lenni a következő 6 szempontra.Csupán parkolási céllal ne használd, ne foglald el a helyet!

Ha befejezted a töltést állj át egy szabad parkolóhelyre!

A töltőpont, csak a töltési idő alatt használható!

 

Ha több töltőhely van, úgy állj be, hogy más is hozzáférjen!

Ha befejezted, minden esetben zárd
le a töltőkábelt!

Ha tovább maradsz, mint a töltési idő, írd ki a telefonszámod!

 
 
A MAGYARORSZÁGON ISMERT ELEKTROMOSAUTÓ TÍPUSOK ÉS FŐBB JELLEMZŐI

Az alábbi logó táblázatot használva több információt is elérhet, a Magyaországon legismertebb elektromosautó márkákról, és azok műszaki jellemzőiről.

Klikkeljen a keresett autómárka logójára, majd a felugró kérdésekre válaszolva az ön által keresett típusra megkapja a szükséges információkat.

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


H-1148 Budapest,
          Fogarasi út 2-6.
(+36)30 950 6317

mobility@elektroprofi.hu

Adatkezelési tájékoztató
Általános Szerződési Feltételek